31. mar, 2021

Valparna är här

Efter ett och ett halvt dygns matvägran började Lexi att visa att det var dags för valparna att komma till världen.  Igår klockan 16 på dag 60 började hon att bädda lite och tio minuter senare gick vattnet. Sen blev det 4 långa timmars väntan på den första valpen. Jag hann bli lite orolig när det inte hände något på så lång tid. Men klockan 20:10 föddes första valpen, en svart hane, med svansen och ett bakben först. Inte optimalt när inte båda benen kommer samtidigt, men med lite hjälp från mig kom han ut. 

Nästa valp, en brun hane med vitt på bringan, föddes 20:20.

Tredje valpen, en brun tik, var död när hon kom ut 21:10. Jag masserade och sög slem i en halv timme, men hon visade aldrig några livstecken tyvärr.

21:55 var det dags för en brun hane att komma ut och 23:15 kom sista valpen, en brun tik med vit bringa.

Jag hade ju ingen aning om hur många det var där inne, så när det inte hade hänt något mer vid 01:00 så beslutade jag mig för att rasta Lexi och klämde samtidigt igenom magen. Kände igenom henne tre gånger utan att känna någon mer valp.

Lexi la sig lugnt och pysslade om sina små och natten har varit rofylld. Valparna verkar nöjda och ett stort lugn vilar över den lilla familjen. De diar och sover med jämna mellanrum. 

De två första veckorna är den mest kritiska tiden för valparna. Jag kommer att höra av mig så fort jag bedömer att alla mår bra. Många av er kommer ju inte att kunna få en valp, eftersom det "bara" finns tre hanar. Tiken stannar här eftersom jag tänkte spara en tik efter Lexi. 

Vilken magisk upplevelse att se nytt liv komma till världen 😍

Nu håller jag alla tummar att valparna får växa och utvecklas som planerat.