1. apr, 2021

Valparna 2 dygn

Lexi sköter om de små på allra bästa sätt. När jag sitter vid valplådan och tittar så förundras jag över de instinkter som finns inbyggda både i Lexi och i valparna. De vet precis hur allt ska gå till fast ingen av dem gjort det här förut. Vilket mirakel! Tiden bara flyger iväg när jag sitter där och tittar. Får inte nog av den synen. Alla går upp i vikt redan och det är oftast lugnt i valplådan. En av valparna har nog lite magknip till och från, men i övrigt verkar de må toppen. 

Lexi är väldigt mån om dem och vill inte gärna lämna dem för att gå ut på rastning. Hon springer snabbt hemåt när vi vänder. Hon är väldigt beskyddande mot valparna och svarar på minsta pip genom att kolla vad som står på.  Men det är inga problem att sätta sig i lådan hos henne. Hon litar på att jag vill valparna väl. Även barnen får sitta i lådan. Idag när jag stod vid lådan visade hon tydligt att hon ville att jag skulle komma in genom att lägga sig på rygg för att bli klappad.  Gillar hennes avslappnade, tillitsfulla stil.

Lexi ligger mest i lådan hos valparna, men kommer ibland ut till oss för att kolla läget. Vid ett tillfälle idag tittade hon lite bestämt på mig och verkade vilja något. När jag gick emot henne sprang hon tillbaka till lådan, så jag följde efter.  Då såg jag bara 3 valpar! Men såg en liten bulle under en av filtarna. Hon ville ha hjälp att lyfta på filten och få fram valpen. Tänk att hon litade på att jag skulle lösa problemet.  Blev alldeles varm i hjärtat. Nu har jag bäddat på ett annat sätt så ingen valp ska behöva "försvinna".

 Igår när jag skulle väga valparna bad jag barnen att ta ut henne en sväng under tiden så att hon inte skulle bli oroad tänkte jag. Men idag ställde jag in vågen bredvid Lexi och lånade valp efter valp och vägde dem när hon tittade på. Hon lyfte bara på huvudet för att se vad jag gjorde, men låg lugnt kvar. Underbara hund ❤