1. jul, 2021

Text

I måndags fick Luna sin andra vaccination. Hon tog besöket hos veterinären med ro. I alla fall efter en stund i väntrummet där hon absolut ville hälsa på alla två- och fyrbenta. När hennes försök inte lyckades la hon sig vid mina fötter och väntade på sin tur.

Åkt båt har vi gjort. Vi var ute ca tre timmar och fiskade. Luna sov mest hela tiden.

Hon har träffat sammanlagt 4 hundkompisar hittills, vilket kan vara en lagom skara. Hon leker gärna en stund för att sen hellre vilja utforska den nya miljön.

Det är nu hög tid att börja att träna på att möta andra hundar utan att dra fram och vilja hälsa. Men vi väntar med en stadsresa pga värmen. Det är helt klart bättre att bada och ta det lugnt just nu och njuta av sommaren.  Blir ju tillfällen på stranden också att träna. Det brukar ju dyka upp en del hundar där med.

Nu har jag, barn och hundar varit till fjälls i två dagar. Lunas första fjällvandring gick jättebra. Vi gick 1 km och satte upp tältet. Där stannade vi sen och tog det lugnt. Luna växlade mellan att sova i fjällriset med att springa runt och upptäcka miljön. Att sova i tält var plättlätt.  Bara att gå in och sen sova hela natten 😀 Fast vi knaprade chips och ostbågar,  och spelade kort 😊 Men Lexi visade givetvis hur det skulle gå till 🤗

Det blev en massa knottbett på magen och runt ögonen , men det verkar inte bekomma någon av hundarna vilket är skönt. Det går ju inte att helt undvika dessa flygfän när man vill vistas i naturen.  

På vägen hem åkte vi två färjor över Storsjön. På den ena färjan fick Luna komma ut och spatsera på däck. Fast det lät en hel del var hon lugn och nöjd. 

Nu blir det en lugn  vecka hemmavid tills vi åker till Härjedalen och fiskar. Jätteviktigt att bara vila också.